Om oss

 

På Metropolitan Rehab erbjuder vi dig en effektiv rehabilitering hos erfarna arbetsterapeuter, fysioterapeuter, dietist, kiropraktor, naprapat. Tillsammans med vårt team sätter du upp mål och vår ambition är att du uppnår bästa möjliga livskvalitet. Teknisk bredd, kompetens och individanpassade behandlingar erbjuder vi dig som kommer till oss! Du kan söka vård hos Metropolitan Rehab utan remiss. Vi tar emot patienter i alla åldrar från hela Stockholm. Men kom till oss så tidigt som möjligt om du har besvär. Väntar du för länge kan rehabiliteringen ta längre tid.

 

MOTTAGNING

Hos oss tränar du eller får behandling i en lugn och trygg miljö bara ett stenkast ifrån t-bana, pendeltåg, tvärbana och bussar. Vi bjuder på en kopp kaffe och lite frukt i samband med ditt besök hos oss. Du hittar vår mottagning på Järnvägsgatan 26 i Sundbyberg. Våra öppettider är vardagar 08:00-17:00, tisdagar och torsdagar har vi öppet till kl 18:00.

REHABILITERING I HEMMET

Finns det medicinska skäl till att du inte kan komma till vår mottagning, ser vi till att vårt rehabteam som består av arbetsterapeut, sjukgymnast och dietist besöker dig i hemmet. Detta ger dig de bästa förutsättningarna för en effektiv rehabilitering. Du får hjälp med träning i att klara vardagen efter en skada eller vid sjukdom. Vår dietist erbjuder dig kostrådgivning vid behov och vi bedömer behov av hjälpmedel samt förskriver och provar ut hjälpmedel. Vi utför också fallprevention och bedömer behov av bostadsanpassningar i hemmet. Alla hem- och bostadsanpassningar samt hjälpmedelsförskrivningar är kostnadsfria.

GRUPPTRÄNING

  • Balansgrupp
  • Medicinsk yoga
  • Mindfulness
  • Strokegrupp
  • MS/Postpolio
  • Handträningsgrupp
  • Fallpreventionsskola
  • Artrosskola
  • Dietistgrupper (övervikt, högt blodtryck, IBS)

SPRÅK

På Metropolitan Rehab talar vi flera språk. Utöver svenska och engelska så kan flera av oss grekiska, polska, rumänska, arabiska, persiska och ryska. Vi har även tillgång till tolk om det efterfrågas.

PATIENTAVGIFT

Metropolitan Rehab har avtal med Stockholms läns landsting. Ett mottagningsbesök kostar 200 kronor och frikort gäller. Mottagningsbesöken är kostnadsfria för barn och ungdomar under 18 år och för personer över 85 år samt för hembesök.

Eventuell avbokning måste enligt SLL: regler ske senast 24 timmar innan bokat besök för att undvika att det uteblivna besöket debiteras. Detta gäller även om du har frikort eller är under 18 år.